• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • İNŞAAT
  • MOBİLYA
  • MİMARİ
  • SANAT
  • ORMANCILIK
  • DÜNYA
  • ANALİZ
  • AMBALAJ DEKORASYON ENERJİ
  • Ara
  1. Haberler
  2. DEKORASYON
  3. Avrupa İnşaat Sektöründe Büyüme Düşüşe Geçti
DEKORASYON
Yayınlanma: 11 Eylül 2018 - 14:21

Avrupa İnşaat Sektöründe Büyüme Düşüşe Geçti

Avrupa'da inşaat sektörü nispeten ivme kaybetmekte. Yükselişin bu yıl % 2,7 oranında artacağı tahmin edilmekte. 

DEKORASYON
11 Eylül 2018 - 14:21
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa İnşaat Sektöründe Büyüme Düşüşe Geçti
Avrupa'da inşaat sektörü nispeten ivme kaybetmekte. Yükselişin bu yıl % 2,7 oranında artacağı tahmin edilmekte. Euroconstruct (Avrupa'nın önde gelen inşaat pazarı tahmin ağı) geçen yılın artışını % 3,9 olarak hesaplamıştı. Sonuç olarak, büyüme hızının orta vadede yavaşlamaya devam ederek on yılın sonunda sadece % 1,4 oranına ulaşacağı beklenmekte.

Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (Ifo/Almanya’nın Münih şehrinde faaliyet göstermekte) uzmanı Ludwig Dorffmeister "Bunun nedenleri arasında inşaat sektörünün kapasitesinin dolması, konut olarak kullanılan gayrimenkullerin yüksek fiyatları ve aynı zamanda Brexit gibi ortaya çıkan ekonomiye yönelik politik riskler yer alıyor" demekte  ve sözlerine  "Ayrıca, son dört yılda, yıllık inşaat çalışmaları onda bir oranında artış gösterdi ve böylece mali krizden bu yana birikmiş olan talebin bir kısmını azalttı" diyerek devam etmekte.

Bina inşaatları ivme kaybederken inşaat mühendisliğinde rekor artış 

Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (Ifo)  “bina inşaatları 2018'den 2020'ye kadar ivme kaybedecek olsa da, inşaat mühendisliğinin bu yıl ve gelecek yıllarda kayda değer bir artış kaydetmesi olası” demekte.   Euroconstruct (Avrupa'nın önde gelen inşaat pazarı tahmin ağı) her yıl yaklaşık% 4,5'lik bir artışla bu alanda rekor yükseliş beklemekte.   Dorffmeister yaptığı açıklamada durumu “Yol ve raylara ve aynı zamanda enerji altyapısına büyük yatırımlar akmakta.  Kamu finansmanının artmasına ek olarak, artan yatırım gereksinimleri ve Avrupa’nın yapısal yardımı da bu durumda önemli bir rol oynamakta” diyerek belirtti.

İnşaat faaliyetlerinde düşüş beklenen bazı ülkeler

Hâlihazırdaki genel anlamdaki çok elverişli koşullara rağmen, birçok ülkede inşaat talebi on yılın sonuna kadar çok daha zayıflayacak.   Bazı yerlerdeki, iyiye doğru gidişler bile erken biçimde sona ermekte.   2019’da inşaat faaliyetlerinin üç Üye Devlette (Almanya, Finlandiya, İsveç) ve sonrasında ise 2020'de beş Üye Devlette (Finlandiya, İsveç, Slovakya, Macaristan, Almanya) düşmesi beklenmekte .

Euroconstruct sisteminde yer alan “büyük beş” ülke (Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere) arasında, Almanya, önümüzdeki yıllarda en düşük hareketliliği gösterecek ve 2019 yılından itibaren inşaat faaliyetlerinde düşüşler yaşayacak. Bu "Büyük Beş" ülkeden sadece İspanya ve 2018'deki bir durgunluğun ardından önümüzdeki yıllarda bir miktar daha toparlanacak İngiltere’de kazanımların olması beklenmekte.

19 Avrupa ülkesinin tamamında, önümüzdeki yıllarda inşaat sektöründe en büyük canlılığın, daha küçük ülkelerde yani İrlanda, Macaristan, Portekiz, Polonya ve Hollanda'da gerçekleşmesi beklenmekte.

Euroconstruct'a göre, Almanya, İtalya, İsviçre, Avusturya ve Fransa'daki inşaat sektörü, 2020'ye kadar çok yavaş tempoda gelişecek ve içlerinde sadece Almanya’da düşüş yaşanacak.

malatyahaber

 

 

# avrupa# insaat# sektoru# dususe# gecti
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ahşap Zeminler Eskisinden Daha Yeni Görünecek
Ahşap Zeminler Eskisinden Daha Yeni Görünecek
Kendini Çalışan Ağaç Heykel Sergisi İlgi Gördü
Kendini Çalışan Ağaç Heykel Sergisi İlgi Gördü
Ahşap Araba Görenlerin İlgisini Çekti
Ahşap Araba Görenlerin İlgisini Çekti
Ankara Siteler ahşap oyuncak üretimine talip
Ankara Siteler ahşap oyuncak üretimine talip
Son Haberler
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin...
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya...
AB, Ukrayna Dev Kaçak Kereste Hattı
AB, Ukrayna Dev Kaçak Kereste Hattı

Ana Sayfa
SPOR
EKONOMİ
İNŞAAT
MOBİLYA
MİMARİ
SANAT
ORMANCILIK
DÜNYA
ANALİZ
AMBALAJ
DEKORASYON
ENERJİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • AMBALAJ
  • ANALİZ
  • DEKORASYON
  • DÜNYA
  • ENERJİ
  • İNŞAAT
  • MİMARİ
  • MOBİLYA
  • OGM HABER
  • ORMANCILIK
  • SANAT
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Ahşap Global sitesinde kullanılan haber ver görseller kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Her hakkı saklıdır

plywood