• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • İNŞAAT
  • MOBİLYA
  • MİMARİ
  • SANAT
  • ORMANCILIK
  • DÜNYA
  • ANALİZ
  • AMBALAJ DEKORASYON ENERJİ
  • Ara
  1. Haberler
  2. İNŞAAT
  3. SVEZA Plywood'dan Geri Dönüş Atağı
İNŞAAT
Yayınlanma: 16 Ekim 2017 - 12:28

SVEZA Plywood'dan Geri Dönüş Atağı

2017 yılı boyunca Türkiye piyasasından uzaklaşan Sveza Plywood son süreçte yüklü sevkiyatlarla geri dönüş sinyali vermeye başladı.

İNŞAAT
16 Ekim 2017 - 12:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SVEZA Plywood’dan Geri Dönüş Atağı
2017 yılı boyunca Türkiye piyasasından uzaklaşan Sveza Plywood son süreçte yüklü sevkiyatlarla geri dönüş sinyali vermeye başladı. Yıl boyunca neden yoktu, bugün neden var?

Türkiye’nin uzun yıllar plywood ürün grubunda lider markası olan Rus menşeili SVEZA Plywood uzun bir dönem sonrasında Türkiye’ye sevkiyatlarını artırmaya başladı. Alınan ithalat verilerine göre Türkiye’ye ağustos ayı itibariyle yüklü miktarda plywood sevk etmeye başlayan firma eylül ayında da bu temposunu devam ettirdi.

2017 Yılında Neden Durdu?

2017 yılı boyunca Sveza’nın Türkiye gibi önemli bir pazarını neden gözden çıkardığı soruları yıl boyunca soruldu. Bu sorunun tek bir cevabı olmadığına araştırmalarımız sonunda sonunda ulaştık.

  • Sveza Amerika Kıtasını Hedef Aldı
Dünyanın en büyük Huş kontrplak üreticisi olan Sveza Amerika ile en büyük tedarikçisi olan Çin arasındaki gerginlik ve özellikle kontrplak için konan kotalar sebebiyle yönünü Amerika’ya çevirdi. Aldığımız istihbaratlar Sveza’nın Amerika’da birçok eyalette ve diğer bazı kıta ülkelerinde kendisine ait ofisler açmaya başladığı yönünde. Bu doğrultuda kıtaya sevkiyatlarını büyük oranda artıran firma daha karlı olan bu pazara diğer Pazar paylarından aktarımda bulunmaya başladı.

  • Distribütörler fiyatı rekabetçi görmüyorlar
Diğer bir sebep Türkiye’deki distribütörlerin Pazar koşullarının üzerinde olan Sveza Plywood fiyatı sebebiyle adım atamamaları. Ki bugünkü koşullarda distribütörlerin çoğu halen konumlarını bu yönde korumaya devam ediyor.

  • Huş plywood/kontrplak’a dünya genelinde olan yoğun talep
Görünen son sebep ise dünya genelinde Huş plywood/kontrplak’a olan yoğun talep ve arzın yani üretimin bu noktada yeterli olmayışı. Dünya genelinde yaşanan ahşap hammadde ve arz yetersizliği tüm üreticilerin sevkiyatlarını daha karlı siparişlere yöneltmesine sebebiyet verdi. Tabii ki Sveza da bu yapıdan geri kalmadı.

Peki ne değişti?

Yukarıda yazılı sebepler ve koşullar büyük oranda mevcudiyetini korumaya devam etmesine karşın global ölçekte talepte hafif bir gevşeme olduğu gözlemleniyor.

Durum bu olunca görünene göre Sveza da diğer karlı ülkelere sevk edemediği kapasiteyi daha önceden beri Türk distribütörlerin beklediği siparişler kapsamında tek seferde montanlı ve hızlı olarak gönderiyor. Ani ve yüksek miktarda gelen malzemelerin distribütör üzerinde oluşturduğu baskı ve kendilerini sürüklediği agresif hal ile iç piyasada hızla dağıtma isteği piyasada mantık dışı rekabet koşullarının oluşmasına katkı sağlıyor. Ki huş plywood piyasası 2017 yılında pay kaybetmişken bu durum Huş Plywood piyasasının iyiden iyiye tadını kaçırıyor.

# sveza# plywood# geri# donus# atagi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Karbon Fiber Kumaş ve Ahşap Birleşti Sonuç Şaşırtıcı!
Karbon Fiber Kumaş ve Ahşap Birleşti Sonuç Şaşırtıcı!
İnşaat Maliyetleri 1 Yılda %145 arttı!
İnşaat Maliyetleri 1 Yılda %145 arttı!
Dünyanın En Yüksek Ahşap Binası Ascent Tamamlandı
Dünyanın En Yüksek Ahşap Binası Ascent Tamamlandı
Sürdürülebilir Binanın Geleceği Kereste mi?
Sürdürülebilir Binanın Geleceği Kereste mi?
Son Haberler
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin...
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya...
Orman Ürünleri Eylül Ayı Piyasa Analizi
Orman Ürünleri Eylül Ayı Piyasa Analizi

Ana Sayfa
SPOR
EKONOMİ
İNŞAAT
MOBİLYA
MİMARİ
SANAT
ORMANCILIK
DÜNYA
ANALİZ
AMBALAJ
DEKORASYON
ENERJİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • AMBALAJ
  • ANALİZ
  • DEKORASYON
  • DÜNYA
  • ENERJİ
  • İNŞAAT
  • MİMARİ
  • MOBİLYA
  • OGM HABER
  • ORMANCILIK
  • SANAT
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Ahşap Global sitesinde kullanılan haber ver görseller kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Her hakkı saklıdır

plywood