• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • İNŞAAT
  • MOBİLYA
  • MİMARİ
  • SANAT
  • ORMANCILIK
  • DÜNYA
  • ANALİZ
  • AMBALAJ DEKORASYON ENERJİ
  • Ara
  1. Haberler
  2. İNŞAAT
  3. Huş Plywood'da Rekabet Sertleşiyor
İNŞAAT
Yayınlanma: 06 Eylül 2017 - 11:54

Huş Plywood'da Rekabet Sertleşiyor

Plywood ürün grubunda, piyasanın talebinin yeterli malzeme olmaması sebebiyle karşılanamaması, dünyanın farklı yerlerinden gelen kalitesiz malzemelerin kabul görmesine sebep olurken Huş Plywood'da bir garip rekabet yaşanıyor.

İNŞAAT
06 Eylül 2017 - 11:54
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Huş Plywood'da Rekabet Sertleşiyor
Dünyanın ve dolayısıyla ülke mizin yaşadığı orman ürünleri hammadde sıkıntısı devam ederken plywood piyasasında ithal kanatta yurtdışın dan ne bulunursa Türkiye'ye getirilip pazara sunulmaya başlandı. Temmuz ayında dünyanın farklı yerlerinden özellikle Hindistan ve Tayvan'dan getirilen düşük kalitedeki malzemeler dahi piyasada kendine karşılık buluyor. Fiyat olarak avantajlı gibi gözüken ancak devamlılık ve kalite konusunda birçok soru işaretini içerisinde barındıran bu tür malzeme lerin gelişiyle genel ortalamaya çok düşük seviyede etki oluştursa da kalite algısında düşüşe yol açıyor.

Diğer taraftan pazarın birinci segmen tinde  yer alan Huş grubu ürünlerde bir rekabet ortamının oluştuğu göze çarpıyor. Talebin arzdan yüksek olduğu sürecin devam etmesine karşın oluşan rekabet ortamının sebebi olarak Huş grubu plywood pazarının sene başından bu yana daralması olarak görülüyor. Ekonomik ve orta segment ürünler pazarındaki genişlemeye karşın Huş pazarındaki daralma üst grup içinde bir rekabeti doğuruyor.

Yerli üretim tarafına baktığımızda tempo aynı şekilde devam ediyor. Tüm yurtiçi üretimin büyük oranda yıl sonuna kadar bağlanmış yani satılmış olması, üreticiler ve yerli üretimin gelişimi açısından olumlu olarak görünürken sezonda piyasanın geri kalan ihtiyacının nasıl karşılana cağına ilişkin soru işareti aynı tazeliğini koruyor. Tüm üreticiler kapasite artırımı konusunda hummalı bir çalışma içerisinde olsa da kapasitelerin devreye girme tarihi toplamda 2018 yılı olarak görünüyor. Diğer açıdan kapasitelerin artması ile de talebin doyurulup doyurulama yacağı diğer bir soru işareti. Baktığı mız zaman hükümetten gelen "kentsel dönüşüm"e hız verme açıklamalarının realize olması durumunda talebin hangi seviyeye ulaşacağı da belirsiz olarak karşımıza çıkıyor.

Firmalar ve markaları bazında değerlendirme yaptığımızda ;

Yalçın Orman / Odek Ukrayna - Paged Birch

Temmuz ayında tüm gelen plywood ürünlerini sevk eden firma tempolu bir ay geçirdi. Önceki aylara göre miktarsal artış sağlayan Yalçın Orman gelecek aylar için artışın devam edeceğini beyan ediyor. Odek Plywood'da yaptığı toplu alımda uyguladığı kampanyası ile büyük ses getiren firma pazarda ön plana çıktı. Paged Birch ile en üst segment ürün grubunda dağıtıma başlayan firmanın yeni Avrupalı ürünü piyasadan tam not aldı.

Babayapı / Riga - Kontraform

Riga konusunda çok başarılı bir yıl geçiren Babayapı temmuz ayında Riga'nın tatil ayı olması sebebiyle Riga Plywood tarafında kısmi mola dedi. Tüm Riga Plywood'ların dağıtıldığı ayda Babayapı Kontraform'un ilk ayağında yakaladığı başarının meyvesini toplamaya başladı. Vietnam'da üretilen Kontraform Tech ile Ağustos ayında yüklü dağıtıma hazırlanan firma yakaladığı ivmeyi devam ettirecek görünümde.

Simirna / Tekcom

Simirna, Tekcom Plywood ile Türkiye'deki başarısını temmuz ayında bir kat daha artırdı. Türkiye'ye tedarikte kendi içinde rekora imza atan firma Tekcom'un üst segment olan Huş grubu ürünlerini Türkiye pazarında etkin kılmak için çalışmalarını hızlandırdı. 

Turkuaz Plywood

Turkuaz Plywood temmuz ayında hem ulusal hem uluslararası düzeyde başarılı işlere imza attı. Yurtdışında yer alan projelere ay içerisinde yüklü sevkiyat gerçekleştiren firma Türkiye'nin plywood markası sloganının hakkını veren adımlar atmaya başladı. Yurtiçinde bayilik sisteminde büyük yol alan markanın Ağustos ayında dağıtımını iki katına çıkartacağı gelen bilgiler arasında.

Sağlamlar / YesPly - Odek Türkiye - İstwood

Sağlamlar YesPly Plywood ile temmuz ayında da pazarda etkin olmaya devam etti. Piyasada olmaz denileni yoğun ar-ge çalışması ile başaran firma Odek Türkiye'nin de standart temposunu sürdürdü. YesPly ile atılımlarını genişleteceğini beyan eden firma kapasite artırma çalışmalarını hızla devam ettirdi.

Akça / C-PLY - VTH-PLY - F-PLY

Sektörde 2017 yılının yatırım lideri olan Akça Kontrplak tam kapasite üretim ile talebe yetişmeye çalıştı. Temmuz ayında gemilerin yanaşması sonrasında büyük Huş hammadde tedariği ile dikkatleri üzerine çeken firma temmuz ayında yeni kapasite için deneme üretimlerine başladı. 

Erdoğanlar / Syply

Plywood dünyasının yükselen yıldızları arasında olan ve her geçen gün adından daha çok bahsettiren Antalya merkezli Erdoğanlar Syply'da etkinlik alanını arttırmaya devam etti. Ege ve Akdeniz bölgeleri dışında da geniş bir dağıtıma ulaşmaya başladığı gözlemlenen firma getirdiği alternatif ürünlerle de dikkat çekti.

Katırcılar / Woodex

Katırıcılar Orman Ürünleri temmuz ayı itibariyle Woodex'in yıl sonuna kadar dağıtım planlamasını oluşturduğunu açıkladı. Yeni kapasite devreye girene kadar Woodex Plywood'da sadece dağıtım sağlanacağı bilgisine ulaşıldı. Alınan diğer bilgiye göre yeni kapasitenin devreye alınması Eylül ayında olacak.

Erbaa Kaplama / Cocha

Sektörün hızla gelişen ve yükselen firmalarından olan Erbaa Kaplama'da da yeni kapasite için makinelerin tedariği sağlanmaya başlandı. Kurulum işlemine geçilecek makinaların kapasiteye dahil edilmesi ile üretimde önemli artış sağlayacak olan firma var gücüyle çalışıyor. Cocha ile önemli bir çizgi yakalayan Erbaa Kaplama adımlarını dikkatli ve sağlam atıyor.
 

# plywood# analiz# agustos# fiyat# dengesi# piyasa# hus
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Karbon Fiber Kumaş ve Ahşap Birleşti Sonuç Şaşırtıcı!
Karbon Fiber Kumaş ve Ahşap Birleşti Sonuç Şaşırtıcı!
İnşaat Maliyetleri 1 Yılda %145 arttı!
İnşaat Maliyetleri 1 Yılda %145 arttı!
Dünyanın En Yüksek Ahşap Binası Ascent Tamamlandı
Dünyanın En Yüksek Ahşap Binası Ascent Tamamlandı
Sürdürülebilir Binanın Geleceği Kereste mi?
Sürdürülebilir Binanın Geleceği Kereste mi?
Son Haberler
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin...
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya...
OSB Panel'de Fiyat Arttı! İthalat Fırladı
OSB Panel'de Fiyat Arttı! İthalat Fırladı

Ana Sayfa
SPOR
EKONOMİ
İNŞAAT
MOBİLYA
MİMARİ
SANAT
ORMANCILIK
DÜNYA
ANALİZ
AMBALAJ
DEKORASYON
ENERJİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • AMBALAJ
  • ANALİZ
  • DEKORASYON
  • DÜNYA
  • ENERJİ
  • İNŞAAT
  • MİMARİ
  • MOBİLYA
  • OGM HABER
  • ORMANCILIK
  • SANAT
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Ahşap Global sitesinde kullanılan haber ver görseller kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Her hakkı saklıdır

plywood