• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • İNŞAAT
  • MOBİLYA
  • MİMARİ
  • SANAT
  • ORMANCILIK
  • DÜNYA
  • ANALİZ
  • AMBALAJ DEKORASYON ENERJİ
  • Ara
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. EGGER Grubu ISO 38200 Sertifikası Aldı
DÜNYA
Yayınlanma: 30 Ekim 2019 - 11:30

EGGER Grubu ISO 38200 Sertifikası Aldı

EGGER, ahşap ve ahşap bazlı ürünlerin tedarik zinciri boyunca gerçekleşen bilgi aktarımı süreci ile ilgili küresel olarak geçerli bir yeni standardı daha uygulamaya koyuyor.

DÜNYA
30 Ekim 2019 - 11:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EGGER Grubu ISO 38200 Sertifikası Aldı
ISO 38200, ahşap ve ahşap bazlı ürünler için dünya genelinde geçerli, uluslararası olarak kabul görmüş bir standart sunmaktadır ve üretimin ilk aşamasında teslimata kadar olan tüm tedarik zinciri boyunca bilgi aktarımını düzenliyor. EGGER Grubu, bu  yeni standardın tüm zorlu gereksinimlerini karşılayarak, bu sertifikaya sahip olan dünya çapındaki ilk ahşap bazlı malzeme üreticilerinden biri oldu.
Sürdürülebilir ormancılık ve kaynaklarının sorumlu bir şekilde kullanılması konusunu açık sözlülükle savunmasıyla ve bu alanlarda öncü olmasıyla tanınan EGGER Grubu; ulusal yasalar ve AB Kereste Yönetmeliği (EUTR) gibi Avrupa yasaları çerçevesinde daima sürdürülebilir tedariği hedefliyor. EGGER aynı zamanda, sorumluluklarının ve sektördeki öncü konumunun da gerektirdiği şekilde hareket ederek yeni ISO 38200 standartlarını da kapsayacak şekilde Durum Tespiti Sistemi'ni (DDS) de geçtiğimiz günlerde yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporunda genişlettiğini duyurdu.

ISO 38200: ÜRETİMİN İLK AŞAMASINDAN TESLİMATA KADAR ŞEFFAFLIK 

Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO), ISO 38200 ile birlikte uluslararası alanda tanınan ve küresel olarak geçerli bir başka önemli standartı daha hayata geçirdi. Bu standart ile ahşap ve ahşap bazlı ürünler için tüm ürün zinciri boyunca bilgi aktarımı düzenlenirken, ürünlerin izlenebilirliği daha şeffaf hale getiriliyor ve tedarik zincirinin sürekli izlenmesi yoluyla da menşei ispatının ve meşruluğun da  garanti altına alınması hedefleniyor. ISO 38200, genel kontrol ve denetimlere ek olarak sosyal kriterleri, çevresel ölçütleri ve DDS gereksinimlerini de sınıflandırıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ORMANCILIĞA ŞEFFAF BAĞLILIK

Yeni ISO 38200 standardı, EGGER'in BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanmasına da yardımcı olarak sürdürülebilirlik göstergelerini daha kapsamlı ve ayrıntılı bir şekilde sunmasını sağlıyor. EGGER Grup Yönetimi bünyesindeki Teknoloji, Üretim ve Satın Alma Direktörü Walter Schiegl, süreci "Şirket olarak gelecek nesilleri de kapsayacak şekilde ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik hakkında ileriye dönük düşünmek her daim en köklü uygulamalarımızdan biri olmuştur. Grup genelinde ISO 38200 standardının uygulanmasıyla, sürdürülebilir ormancılığın tüm yasal gerekliliklerini karşılamanın bir adım ötesine geçiyoruz." Sözleriyle değerlendirdi.

EGGER GEREKLİ ÖZENİ DAİMA GÖSTERİR

ISO 38200 standardı, EGGER'in her geçen gün daha da iyileştirilen Durum Tespiti Sistemi'ni (DDS) güçlendiriyor. Bu amaçla Nisan 2018'de İsviçre SGS (Société Générale de Surveillance SA) ile AB Yönetmeliği 995/2010'un 8. Maddesi uyarınca harici EUTR denetleme anlaşması imzalayan EGGER, ayrıca Orman Yönetim Konseyi (FSC® C 017963) ve Orman Belgelendirme Onay Programı (PEFC) gibi üçüncü parti kontrol mekanizmalarını da süreçlerine dahil ediyor.

# egger# osb panel# osb levha
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Odun ve Pelet için fiyatlara sınırlama geliyor
Odun ve Pelet için fiyatlara sınırlama geliyor
Hindistan’ın Plywood Devi Kapasite Arttırıyor
Hindistan’ın Plywood Devi Kapasite Arttırıyor
ABD Plywood İthalatı Yüzde 37 Arttı
ABD Plywood İthalatı Yüzde 37 Arttı
Brezilya Plywood İhracatı Yarı Yarıya Düştü
Brezilya Plywood İhracatı Yarı Yarıya Düştü
Son Haberler
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin...
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya...
11.11.2019 Saat 11.11 de 11 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz
11.11.2019 Saat 11.11 de 11 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz

Ana Sayfa
SPOR
EKONOMİ
İNŞAAT
MOBİLYA
MİMARİ
SANAT
ORMANCILIK
DÜNYA
ANALİZ
AMBALAJ
DEKORASYON
ENERJİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • AMBALAJ
  • ANALİZ
  • DEKORASYON
  • DÜNYA
  • ENERJİ
  • İNŞAAT
  • MİMARİ
  • MOBİLYA
  • OGM HABER
  • ORMANCILIK
  • SANAT
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Ahşap Global sitesinde kullanılan haber ver görseller kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Her hakkı saklıdır

plywood