• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • İNŞAAT
  • MOBİLYA
  • MİMARİ
  • SANAT
  • ORMANCILIK
  • DÜNYA
  • ANALİZ
  • AMBALAJ DEKORASYON ENERJİ
  • Ara
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Bakan Osman Aşkın Bak, Bakü'de
SPOR
Yayınlanma: 27 Haziran 2023 - 17:33

Bakan Osman Aşkın Bak, Bakü'de

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ilk yurt dışı ziyaretini Bakü'ye gerçekleştirdi

SPOR
27 Haziran 2023 - 17:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Osman Aşkın Bak, Bakü'de
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ilk yurt dışı ziyaretini Bakü'ye gerçekleştirdi

Bakan Osman Aşkın Bak, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 26-29 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Bakü'de düzenlenen Beden Eğitimi ve Spordan Sorumlu Bakanlar ve Üst Düzey Yetkililer Yedinci Konferansı'na (MINEPS VII) katıldı.

Bakan Osman Aşkın Bak, konferansta yaptığı konuşmada, UNESCO tarafından oluşturulan 'Fit for Life' girişiminin önemini vurguladı. Türkiye'nin bugüne kadar birçok önemli spor projesine imza attığını kaydeden Bakan Osman Aşkın Bak, "Ülkemizde 'Fit for Life' girişimi kapsamında da değerlendirebilecek, başta çocuklar, kadınlar, gençler ve engelli insanlar olmak üzer her yaştan vatandaşımıza hizmet etmeyi amaçlayan kapsayıcı spor projeleri gerçekleştiriyoruz. Hareketsizliği ve kronik hastalıkları azaltmayı, sporun tabana yayılmasını, birlikte yaşama kültürünü geliştirmeyi ve sporla sosyalleşmeyi amaçlayan bu projeler bizler için çok önemli" dedi.

"Uluslararası spor organizasyonları, ülkelere bıraktığı mirasla büyük önem arz ediyor"

Bakan Osman Aşkın Bak, sözlerine şöyle devam etti:

"Fit for Life girişimi büyük spor organizasyonlarıyla bütünleştirildiğinde sürdürülebilir hale gelecektir. Uluslararası spor organizasyonları, sportif başarıların yanında ülkelere ve şehirlere bıraktığı mirasla da büyük önem arz ediyor. 2022 yılında ülkemizde gerçekleştirilen 5. İslami Dayanışma Oyunları, 4. Dünya Göçebe Oyunları ve Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı gibi büyük organizasyonlar ülkemiz için çok kıymetliydi."

"Depremzedelerimize en iyi standartlar sağlanana kadar her türlü desteğimizi seferber edeceğiz"

Spor vesilesiyle insanlığa ve gelecek nesillere artı bir değer katmanın gayreti içinde olunması gerektiğini ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, sözlerine Türkiye'de yaşanan depremlerden dolayı desteklerini ve yardımlarını ileten uluslararası kuruluşlara ve ülkelere teşekkür ederek devam etti.

"Yüzyılın felaketinin yaralarını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bütün vatandaşlarımızın birliği ve dayanışmasıyla sardık" diyen Bakan Osman Aşkın Bak, "Depremzedelerimize en iyi standartlar sağlanana kadar her türlü desteğimizi seferber edeceğiz. Beden eğitimi ve spor; daha aydınlık bir gelecek, sosyal gelişim, barış ve sürdürülebilir kalkınma adına, güçlü ve sağlıklı toplumlara hizmet etmeye devam edecek" açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Azerbaycan ziyareti kapsamında Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Ferid Gayibov, İran Gençlik ve Spor Bakanı Hamid Seccadi, Özbekistan Gençlik Politikası ve Spor Bakanı Ikramov Adham Ilhamovich, Rusya Federasyonu Spor Bakanı Oleg Vasilyevich Matytsin ve UNESCO Genel Direktör Yardımcısı Sayın Gabriela Ramos ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

'Fit for Life" girişimi nedir?

Konferansın ana gündem maddesi olan "Fit for Life" girişimi; UNESCO'nun COVID-19'dan sonra iyileşmeyi hızlandırmak, kapsayıcı ve entegre politikalar oluşturmayı desteklemek ve dünya çapında gençlerin refahını artırmak için tasarlanmış spor tabanlı bir projedir.

Küresel ortaklar topluluğu tarafından desteklenen Fit for Life; fiziksel hareketsizlik, zihinsel sağlık ve eşitsizlikte kesişen krizlerin üstesinden gelmek için veriye dayalı spor girişimlerini kullanmayı hedeflemektedir.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Hentbolda milliler, Danimarka'yı 34-25 mağlup etti
Hentbolda milliler, Danimarka'yı 34-25 mağlup etti
Fenerbahçe, günü çift antrenmanla tamamladı
Fenerbahçe, günü çift antrenmanla tamamladı
Son Haberler
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin...
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya...
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan Kurban Bayramı mesajı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan Kurban Bayramı mesajı

Ana Sayfa
SPOR
EKONOMİ
İNŞAAT
MOBİLYA
MİMARİ
SANAT
ORMANCILIK
DÜNYA
ANALİZ
AMBALAJ
DEKORASYON
ENERJİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • AMBALAJ
  • ANALİZ
  • DEKORASYON
  • DÜNYA
  • ENERJİ
  • İNŞAAT
  • MİMARİ
  • MOBİLYA
  • OGM HABER
  • ORMANCILIK
  • SANAT
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Ahşap Global sitesinde kullanılan haber ver görseller kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Her hakkı saklıdır

plywood