• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • İNŞAAT
  • MOBİLYA
  • MİMARİ
  • SANAT
  • ORMANCILIK
  • DÜNYA
  • ANALİZ
  • AMBALAJ DEKORASYON ENERJİ
  • Ara
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. 17 Ülkeye Ahşap Kuş Kafesi Gönderiyor
DÜNYA
Yayınlanma: 24 Ekim 2017 - 13:35

17 Ülkeye Ahşap Kuş Kafesi Gönderiyor

Bursa'da 7 yıl bir fabrikada çalıştıktan sonra baba mesleği marangozluğa dönen Ulus, kıl testere işçiliğiyle ince ince işlediği ahşap kuş kafeslerini 17 ülkeye ihraç ediyor.

DÜNYA
24 Ekim 2017 - 13:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
17 Ülkeye Ahşap Kuş Kafesi Gönderiyor
Bursa'da, 7 yıl bir fabrikada çalıştıktan sonra baba mesleği marangozluğa dönen ve yaptıkları ürünlerine yurt dışından talep alan 37 yaşındaki Özgür Ulus, kıl testere işçiliğiyle süslediği ahşap kuş kafeslerini, 17 ülkedeki müşterilerine gönderiyor. Babası Mehmet Ulus'un 1965'ten beri sadece kapı ve pencere yaparak ayakta tuttuğu atölyeyi kapatmak üzereyken devralan Ulus, çeşitli ülkelerden getirttiği ağaçları işleyerek, sanat eserlerine dönüştürüyor.

Yaptığı el işi ürünlerini 21 ülkeye ulaştıran Ulus, özellikle kuş kafeslerini başta Amerika olmak üzere Yunanistan, İngiltere, Portekiz, İspanya, Belçika, Cezayir, İtalya, Avusturya, Fransa, İzlanda, Ukrayna, KKTC, İran, Kanada, Almanya ve Makedonya'ya, sandukaları 4, tespihleri 11 ve bıçakları 17 ülkeye satıyor.

"Norveç'e el yapımı bıçak ve tespih"
 
Yurt dışından özelikle el yapımı, çok fazla el işçiliği olan ufak ama sanatsal değeri yüksek materyallerin siparişlerini aldıklarını aktaran Ulus, şunları kaydetti:

"Bunlardan başlıcaları, kıl testere işçiliğinin yoğun olduğu kuş kafesleri, sandukalar, farklı tasarımlı kutular. Bunlar, çok fazla rağbet görüyor. Son dönemlerde yurt dışından gelen talepler arasında, el yapımı tespihler, el yapımı bıçaklar da var. Biz de siparişe göre bunları yapıp gönderiyoruz. Bu zamana kadar 21 ülkeye Bursa'dan ahşap ürün gitti. En son Norveç'e gönderdik. Yakın zamanda Meksika'dan üç sipariş aldık. Kıl testere oymacılığıyla yaptığımız kuş kafesleri ve el yapımı kutular, genelde Amerika'ya gidiyor. Avrupa'dan da sıkça sanduka siparişi alıyoruz."

77 ağaçtan yapıyor

Ulus, internet sayesinde dünyaya açılmanın çok kolay olduğunu belirterek, "Dünya, sadece bir bilgisayar ekranından ibaret. Müşterilerimiz bizi internetten, sosyal medyadan buluyor. Biz de onların olduğu pazarlara girip ürünlerimizin tanıtımını yapıyoruz ve oradan müşteri çekebiliyoruz. Eskiden bu işler çok zordu ama artık kolaylaştı. Sosyal medyadaki takipçilerimiz sayesinde ürünlerimiz elden ele, dilden dile yayılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ağaçları ara tedarikçiler vasıtasıyla yurt dışından getirttiklerini anlatan Ulus, "Şu anda repertuvarımızda 77 çeşit ağaç var. Asya, Afrika, Latin Amerika, Güney Amerika'dan gelen, kendi coğrafyamızdan ağaçlar var. Ton fiyatı 350 bin lira olan yılan ağacı, kokobolo, abanoz, morgül ağacı gibi nitelikli ve özellikli ağaçları isteyenlere ulaştırıyoruz." dedi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Odun ve Pelet için fiyatlara sınırlama geliyor
Odun ve Pelet için fiyatlara sınırlama geliyor
Hindistan’ın Plywood Devi Kapasite Arttırıyor
Hindistan’ın Plywood Devi Kapasite Arttırıyor
ABD Plywood İthalatı Yüzde 37 Arttı
ABD Plywood İthalatı Yüzde 37 Arttı
Brezilya Plywood İhracatı Yarı Yarıya Düştü
Brezilya Plywood İhracatı Yarı Yarıya Düştü
Son Haberler
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Finans Dünyasında Bir Yıldız: Bora Kıraç!
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin...
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya...
Schattdecor Turnuvasında Şampiyon Kastamonu Entegre
Schattdecor Turnuvasında Şampiyon Kastamonu Entegre

Ana Sayfa
SPOR
EKONOMİ
İNŞAAT
MOBİLYA
MİMARİ
SANAT
ORMANCILIK
DÜNYA
ANALİZ
AMBALAJ
DEKORASYON
ENERJİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • AMBALAJ
  • ANALİZ
  • DEKORASYON
  • DÜNYA
  • ENERJİ
  • İNŞAAT
  • MİMARİ
  • MOBİLYA
  • OGM HABER
  • ORMANCILIK
  • SANAT
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Ahşap Global sitesinde kullanılan haber ver görseller kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Her hakkı saklıdır

plywood